Tässä puutun hieman hankalaankin aiheeseen, eli siihen, että vieläkin jotkut (mies)henkilöt ovat niin törkeitä, että fiilaavat surutta yksinäistä naisimmeistä linssiin talokaupoissa.

JA TÄSSÄ VÄLISSÄ, te kaikki kiukusta puhisevat armaat herrahenkilöt, rullatkaapa  tuonne tekstin loppuun, ja LUKEKAA SE ennenkuin tästä luette pidemmälle! -Kiitos

Olen huomannut, että tämä on jälleen nouseva trendi, parin viimevuoden aikana ollaan nuuskittu kiihtyvällä tahdilla ihan liikaa pahoja vaurioita esiin kiinteistöistä, jotka yksinäinen nainen tai yh-äiti on ostanut, luottanut (mies)myyjän ja kenties jostain ”äetsänpoetsanmutkasta” tilatun, useinkin myyjän tietämän (lue=tunteman) ”asiantuntijan” sanaan.

Ja se on suuri vääryys. Ihan helekutin suuri vääryys. 

Olitpa siis eronnut, karannut, leski, tai muutenvaan yksinäinen naisihminen, niin lukaseppa tämä teksti, ainakin jos harkitset oman kodin ostamista, etkä ole rakennus-/kiinteistöalan asiantuntija.

(Ja joo, mie tiedän esimerkiksi eronneen tunteen, sitä on lyöny nyrkkiä pöytään, toivottanu miessukukunnan alimpaan helkuttiin ja sanonu itselleen että: ..kele tässä mitää ukkoja tarvita. Eikä muuten talohommissa aina tarvitakkaan, ainakaan aluksi.) 

Tässä listaa sinulle, armas siskoinen, joka olet ostamassa kotia itsellesi ja kenties lapsillesi. Yksin. (Miksei muillekin, nää on tärkeitä ja isoja asioita elämässä) 

Ja nämä ovat siis ihan pelkkiä hyväntahtoisia neuvoja, jottei vaan tarttis ”ravistella lahkeesta” kun on enää ”turha rypistellä”..

  1. ÄLÄ pidä kiirettä. Aina tulee uusia hönniä, niitä piisaa kyllä.
  2. Jos myyjänä on suoraan nykyinen omistaja, (90% näistä esiinnuuskituista on tapauksia joissa ei ole ollut kiinteistönvälittäjää), etsi oma asiantuntija, palkkaa vaikka joku tunnetusti hyvä ja rehellinen/kokenut kiinteistönvälittäjä neuvonantajaksi.
  3. Vaadi nähtäväksi kaikki dokumentit, mitä kiinteistöstä on (tässä on avuksi se välittäjä, hän tietää mitä pitäisi olla)
  4. Tutki. Ehtoihin voit aina kirjauttaa tutkimukset, jos ne eivät myyjälle sovi, on aika ottaa pakkia, kiivaasti ja kauas.
  5. Nuuskituta kohde ennen kuntotarkastusta tunnetulla koirakolla, koiran tulee löytää myös VOC:it (tossa on puskaradio ja google usein apuna, ihan sama missäpäin suomea olet, niin googleta koirakko ja katso onko heillä ollut isoja kohteita, onko heillä vuosien kokemusta ym) 
  6. OTA SELVÄÄ kuntotarkastajista! Kysy alueen asiantuntijoilta mielipiteitä, puskaradio ja google on tässäkin ihan himputin hyvä apu!
  7. Pyydä joku luotettava henkilö ”suomentamaan” kuntotarkastajan raportti, samoin tarvittaessa koirakon raportti.
  8. Jos joku kohta on sellainen, että se epäilyttää, niin pyydä/vaadi ansiantuntijan jatkotutkimuksia/korjaussuunnitelmaa ja kustannusarviota siihen (esim. Lahden talousalueella Polygon Finland Oy:n tekemää, joo, ne on miehiä ja kehun niitä)
  9. Sitten vasta tee suuret päätökset. Järjellä enemmän, tunteella vähemmän.
  10. Muista palkita itsesi oikeasta päätöksestä, (oli se kumpi hyvänsä), vaikka ihanalla illanvietolla parhaan ystäväsi kanssa! 

Tällä kirjoituksella EN tarkoita, että jokainen yksinainen nainen olisi huijattavissa, enkä sitä, ettei miehiä olisi huijattu samoin, koitan vain eliminoida sen sinisilmäisyyden, mikä meitä (varsinkin naisia) välillä riivaa.

ENKÄ SUINKAAN VÄITÄ, ETTÄ KAIKKI SUOMEN UPEAT UROOT OLISIVAT LINSSIINFIILAAJIA!

Enkä ole mikään miestenvihaaja, (päinvastoin tykkään oikeasti paljon omastani), enkä myöskään väitä, että kaikki ilman välittäjää myyvät tahtoisivat pimittää jotain.

Mutta kuten tiedämme, jokaisessa puussa on aina joku mätä omena. 

(ja juu juu, on niitä feminiinisiäkin mätiä omppoja, piti tämäkin kirjoittaa, ennenkuin joku huomauttaa asiasta.. 😉 )

Toivottavasti tästä on edes yhdelle tulevaisuuden kotia ostavalle apua. 

Ja jos joku asiakkaani tahtoo kirjoittaa oman tarinansa, niin hän voi sen vaikka miulle sähköpostiin laittaa ja hänen luvallaan sen liitän tänne. 

Ja jälleen, jos joku tästä tussahti (todennäköisesti niin kävi), laittakoon sähköpostia tai viestiä, en tarkoita pahantahtoisesti tai ilkeästi mitään kirjoittaa, olen vaan ihan liikaa nähnyt niitä surullisia tapauksia, ja sillä riskilläkin, että minuun joku suuttuu, tahdon osaltani auttaa ihan kaikkia välttämään ainakin niitä erehdyksiä, mitkä joku on jo tehnyt ja tiedän, että varmaan muutama upea asiakkaani on kanssani samaa mieltä, halit teille, ootte ihania!

-Mia


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *